About

Δραση: Η Ezeni Athans είναι Ελληνίδα Πιανίστρια με αποκλειστικό στόχο την προβολή της επιτέλεσης της κλασικής μουσικής για Πιάνο μέσα από μοντέρνα δρώμενα. Στην ουσία πρόκειται για μια νέα προσέγγιση και διαχείριση της μουσικής στα πρότυπα μοντέρνων δράσεων όπως αυτά συμβαίνουν στο εξωτερικό. Εχει παρακολουθήσει στενά την ραγδαία μετάβαση από το παραδοσιακό στυλ επιτέλεσης στις σημερινές απαιτήσεις του performance. Παραδείγματα πρωτότυπων δράσεων αποτελούν το Πολεμικό Μουσείο, επιτέλεση εκτός του τυπικού concert hall, fulldome projection performances, ιερή μουσική κ.ά. Οι δράσεις αυτές λαμβάνουν χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την υποστήριξη Φορέων του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού καθώς η πιανίστρια έχει διακριθεί και στη Ρωσία σχετικά με το υλικό της διατριβής της πάνω σε συγκεκριμένο Ρώσο Συνθέτη (Alexander Scriabin), καθώς και με την υποστήριξη Πανεπιστημίων της Αμερικής, του Βελγίου κ.α. Ρίχνει γροθιά στο πρωτόκολλο της επιτέλεσης της κλασικής μουσικής μέσα από το Piano and the New Art Era. Επόμενες δράσεις αφορούν σε σειρά εμφανίσεων σε ανοικτούς και εξειδικευμένους κλειστούς χώρους, διαλέξεις και μουσική στο Ίδρυμα Θεοχαράκη σχετικά με τον διφορούμενο Συνθέτη Alexander Scriabin, είναι η δημουργός του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής για την Κεφαλονιά 2021 ενώ έχει επιλεγεί από τον ΤΗΕ ECONOMIST-GREECE ως Πιανίστα για επόμενες πρωτότυπες δράσεις.

Η Ezeni Athans γεννήθηκε το 1985. Ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο στην ηλικία των 6 ετών στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές της στο εξωτερικό, στο Βασιλικό Κονσερβατόριο των Βρυξελλών με τους Eygeny Mogilevsky και Daniel Blumenthal. Μετά το εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα για να εμπλουτίσει τα μουσικά της βήματα και με ακαδημαϊκή χροιά, ερευνώντας σε βάθος τη μουσική του Alexander Scriabin με την επίβλεψη του Παύλου Κάβουρα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα μαθητεύει δίπλα στον Αθανάσιο Τρικούπη με τον οποίο απέκτησε και το δίπλωμα πιάνου της, πιανίστα και μουσικολόγο ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε διδακτορικό επίπεδο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας με τον Ιωσήφ Παπαδάτο στον Τομέα της Μουσικής Σύνθεσης, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της φιλοσοφικής διαλεκτικής του Alexander Scriabin.

Ezeni Athans was born on 1985. She started learning the piano at the age of 6 at the National Conservatory in Athens. She continued her studies abroad at the Royal Conservatory of Brussels with Eygeny Mogilevsky and Daniel Blumenthal. After her path abroad, she decided to enrich her musical steps by turning to an academic level and by following the MA Program of Music Studies in the National University of Athens in order to investigate in depth the music of Alexander Scriabin under supervision of Pavlos Kavouras. Today, she works on the piano repertoire with the pianist and musicologist Athanasios Trikoupis while completing her studies at a doctoral level at the Ionian University of Corfu with Joseph Papadatos on the Department of Music Composition, in an attempt to highlight the philosophical dialectics of Alexander Scriabin.

Υποτροφίες:

Ίδρυμα Ερευνών Περιφερειακής Ανάπτυξης: «Ιερώνυμος ΠΙΝΤΟΣ και Αναστασία Ιερώνυμου ΠΙΝΤΟΥ» -Ανώτερες Μουσικές σπουδές 2006-2009/2009-2012

Ίδρυμα  Προώθησης Ηθικών και Ανθρωπιστικών Αξιών «Δ.Ν ΚΑΡΛΟΣ» 2004

Συναυλίες:

Μουσείο Σκριάμπιν, Μόσχα, Ρωσία Νοέμβριος 2017

Μουσική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης, Φεβρουάριος/Ιούνιος 2017

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων- Κεφαλονιά, Αύγουστος 2016

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο- Αθήνα, Φεβρουάριος 2016

AHEPA-“Daughters of Penelope”, Αργοστόλι, Ιούλιος 2013

Μουσική Ακαδημία Φίλιππος Νάκας, Αθήνα, Φεβρουάριος 2012

Πανεπιστημιακές εκδηλώσεις απονομής  βραβείων/ Διοργανωτές: Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αθήνα, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011

Βασιλικό  Κονσερβατόριο Βρυξελλών, Μάρτιος 2008/2009

Chapelle Musicale ‘Reine Elisabeth’/Βέλγιο, Μάρτιος 2008

Συναυλία προς τιμήν της Πριγκίπισσας  του Βελγίου Ματθίλδης /Βρυξέλλες, Ιούνιος 2008

Ωδείο Αθηνών, Αθήνα 2006

DEREE College/ Αθήνα, Δεκέμβριος 2005